З одного боку, блага цивілізації роблять нас ледачіше, позбавляють здатності самостійно думати і діяти, з іншого - звільняють час на спілкування, саморозвиток і відпочинок, скорочуючи процес побутових справ. А використання сучасних технологій в дизайні дає ще і відчуття комфорту.

Цифрові шпалери

Це не цифровий фотодрук, не звичайні фотошпалери хорошої якості. За допомогою спеціального проектора на стінах створюється певний візуальний ефект, причому світло для цього не потрібно. А міняти такі шпалери ви можете хоч по кілька разів на день.

pic

Цифрове дзеркало

Розумне дзеркало Memory Mirror допоможе вам вибрати наряд, переглянувши ваші зображення в різному одязі і порівнявши їх. Воно підкаже кращий вибір за допомогою сигналу або попросить допомоги у ваших друзів в соціальних мережах.

pic

Система «Розумний будинок»

Ця система отримала велику популярність. Заснована на певних алгоритмах і працює за допомогою датчиків, вона регулює роботу всіх наявних систем: опалення та вентиляції, кондиціонування, безпеки і багатьох інших. Керувати «розумним будинком» можна через будь-який пристрій - телефон, планшет, комп'ютер, голосом через настінну панель.

Вам не доведеться відкривати і закривати штори і жалюзі, включати світло і регулювати його інтенсивність. Все це зробить автоматична система. У програмі декілька сценаріїв освітлення, які дозволяють використовувати його максимально економно і комфортно в будь-якій ситуації.

У систему клімат-контролю можна закласти температуру і вологість для кожної кімнати, які будуть завжди підтримуватися на одному рівні. «Розумний будинок» попередить в разі небезпеки: злому, витоку газу, пожежі або затоплення. А якщо раптом відключать світло - спрацює резервне джерело. Мультірум дозволяє об'єднати всю техніку будинку в єдину систему. Це означає, що ви можете слухати музику або дивитися відео в будь-якій кімнаті, запустивши пристрій десь в одному місці.

pic

Чарівна трансформація

Меблі-трансформер, що вміють розкладатися, розсуватися, стискатися, виїжджати і відкидатися - вже не новина. Для зручності і комфорту придумано стільки всього, що вже перестаєш дивуватися. Але деякі речі здатні вражати. Наприклад, проект дизайну з кардинально новим підходом до трансформації.

Простим натисненням кнопок господар квартири з однієї просторої кімнати отримує окрему спальню, кухню, бар, вітальню, ванну. Кухня з барною стійкою раптово з'являється через розсувні двері, а їдальня «виростає» прямо з підлоги. Але найцікавіше: на рівні підлоги знаходиться зона відпочинку, а зі стелі прямо над нею опускається при необхідності велике ліжко.

pic