(*Батьківська субота напередодні Трійці є одним з найголовніших поминальних днів у православних християн.Здавна це був найбільшим і шанованим поминальним днем на Русі.*)

Якщо ця субота призначена для згадування про померлих у цілому, то чому її назвали батьківською? Згідно думки багатьох православних священиків перші, про кого ми повинні згадати в цей день – це покійні батьки. Так як саме вони дали нам життя і виховали.

Люди на Троїцьку суботу відвідують кладовища, улаштовують трапези, моляться за померлих. При цьому дуже важливо налаштуватися на серйозний лад цього дня, і відкласти всю роботу, яка вас відволікає від молитви і роздумів.

Як правильно провести цей день? У храмі, молитовно згадуючи померлих, які дорогі нашому серцю. А ще вшанувати їх пам’ять добрими справами, намагатися змінити себе на краще. Це буде кращим подарунком для тих, хто вже не з нами.

Однією з найдавніших традицій в цей день – допомагати бідним і нужденним. Крім того, в цю суботу намагалися згадати тих, кого могли образити і просили пробачення, а також прощали своїх кривдників.