12 червня поблизу водойми, що в селі Забороль Рівненського району, рятувальниками спільно з представниками обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, товариства Червоного Хреста України та волонтерами, було проведено повчальну профілактично-роз’яснювальну роботу з відпочиваючими.

Співробітники Служби порятунку продемонстрували людям сучасне аварійно-рятувальне обладнання, детально розповіли про його призначення та продемонстрували їх технічні можливості.

Під час профілактичної роботи працівники Держслужби з НС роз’яснювали відпочиваючим головні чинники небезпеки літнього періоду та основні правила безпеки під час відпочинку, зокрема як не допустити пожеж у лісопаркових зонах, як поводитися на водних об’єктах.

У свою чергу піротехніки облуправління ДСНС на прикладі муляжів продемонстрували різні види боєприпасів: міни, снаряди, бомби, кулі, котрі їм досить часто доводиться вилучати із землі та застерегли щодо безпечного поводження у разі їх виявлення, повідомляє ГУ ДСНС України у Рівне нській області.