Рівненський парк культури та відпочинку ім. Т. Г. Шевченка став місцем проведення щорічного спортивно-масового заходу «Олімпійський день», що проводиться за ініціативи Міжнародного олімпійського комітету. Цього разу в заході взяли участь понад 700 рівнян.

Захід проводиться з метою розвитку олімпійського руху, поширення ідеї олімпізму, залучення всіх категорій населення до активного відпочинку. Також важливим завданням «Олімпійського дня» є пропаганда здорового способу життя та популяризація фізичної культури та спорту.

Під час урочистого відкриття голова Відділення НОК України в Рівне нській області, директор КЗ «ОЦФЗН «Спорт для всіх» Микола Петренчук вручив дипломи, кубки і призи управлінню у справах сім’ї, молоді та спорту Рівне нського міськвиконкому в особі Сергія Шевчука за третє місце в місячнику «Спорт для всіх – спільна турбота» і за перемогу в фестивалі ранкової зарядки «Рух заради здоров’я».

Для присутніх на заході з вітальним словом виступила викладач кафедри ТМФВ РДГУ, триразова учасниця зимових Олімпійських ігор, майстер спорту України міжнародного класу з фрістайлу Бутенко (Козаченко) Тетяна. Після урочистостей «Олімпійський день» продовжився заходом «Do like Olympians» за участю спортсменів-олімпійців Бутенко (Козаченко) Тетяни і Шолопак (Кощей) Людмили та студентів Рівне нського державного гуманітарного університету спеціальності «Фізичне виховання».

Організатори заходу підготували для учасників багато цікавих конкурсів і завдань. Діти і дорослі наввипередки долали свої бігові дистанції, після чого для найменших учасників було запропоновано позмагатися в конкурсах «Водограй», «Гімнастичний» та «Скакалка». Малеча була в захваті від таких змагань, тому посмішки і дитячий сміх супроводжували учасників протягом всього заходу.

Кращими в бігу серед наймолодших спортсменів стали Власюк Влада (ДНЗ №2) і Фурман Олександр (ДНЗ №37). В забігах учнів 1 - 4 класів перемогу здобули Машенєнкова Оля (спеціалізована школа «Центр Надії») та Костюк Микола (ЗОШ №19). Серед учнів 5 - 8 класів кращими стали Желязко Аліна (ЗОШ № 26) та Головатчук Вадим (ЗОШ №23). Серед найстарших учнів боротьба була особливо запеклою, однак серед юнаків на долі секунди своїх суперників зумів випередити Бондаренко Роман, а серед дівчат тріумфувала Калініченко Ілона (Великоолексинська ЗОШ). Студенти також не відставали від своїх молодших товаришів і показали хороший рівень фізичної підготовки. В непростій боротьбі найкращим серед хлопців став Лінник Сергій а серед дівчат Швед Анастасія, котрі є студентами Рівне нського кооперативного економіко-правового коледжу. В забігах серед аматорів та ветеранів впевнену перемогу здобув Вєтров Олександр, а серед жінок майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики, учасниця XXVI літніх Олімпійських ігор в Атланті (1996 р.) Шолопак (Кощей) Людмила.

Переможці та учасники спортивних змагань та конкурсу малюнку на спортивну тематику були нагороджені дипломами та сувенірною продукцією Відділення Національного олімпійського комітету України в Рівне нській області.