Погодившись із позицією державного обвинувача Дубровицький районний суд визнав винним заступника командира взводу батальйону поліції особливого призначення ГУ НП в Львівській області у вчиненні корупційного злочину.

Ще під час досудового розслідування підозрюваний уклав з прокурором угоду про визнання винуватості у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 cт. 15, ч. 1 ст. 368 КК України (закінчений замах на одержання неправомірної вигоди).

- Доведено, що офіцер поліції під час несення служби при оперативному штабі з питань протидії незаконному видобутку бурштину вчинив замах на одержання 300 доларів США від старателів, які вийшли незаконно видобувати «сонячне» каміння за допомогою мотопомп, - розповів заступник прокурора Рівне нської області Андрій Боровик.

Злочинну діяльність викрили у травні працівники прокуратури та Служби безпеки України під час одержання зазначених коштів за вказівкою поліцейського його підлеглим працівником.

Розглянувши матеріали кримінального провадження по суті, Дубровицький районний суд затвердив угоду про визнання винуватості та призначив працівнику поліції покарання у виді штрафу в розмірі 1050 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (тобто 17850 грн) з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з виконанням функцій представника влади та здійсненням правоохоронної діяльності строком на 1 рік.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Рівне нської області.