Як виготовляли RDF-паливо зі сміття на рівненському сміттєпереробному заводі, депутат міськради Святослав Євтушенко, розповідав спеціалістам у галузі поводження з відходами з різних міст України. Відбулося це під час всеукраїнської конференції “Відходи в енергію”, яка проходила в Івано-Франківську в рамках проекту USAID “Муніципальна енергетична реформа в Україні”.

Як повідомляє прес-служба депутата, він був запрошений на захід, як спеціаліст у галузі та виступав модератором під час роботи однієї із секцій.

Разом з тим депутат розповідав учасникам конференції про досвід виготовлення RDF-палива зі змішаних побутових відходів на рівненському сміттєпереробному заводі.

- З кожним роком українські спеціалісти все більше розуміють, що відходи — це невичерпне джерело для виготовлення альтернативних ресурсів, у тому числі й палива. Щоправда, на практиці в Україні цей напрямок поки що недостатньо розвинутий. Тому дізнатися, як це виглядає практично виявилося багато охочих. Так, під час конференції я ділився досвідом виготовлення альтернативного палива на заводі з переробки побутових відходів поблизу Рівного, у період, коли він повноцінно працював. Експертів ця тема зацікавила, адже всі розуміють що майбутнє саме за альтернативними джерелами енергії. Тому дискусія вийшла насиченою, - зазначив Святослав Євтушенко.