Експерти Офісу реформ продовжують працювати з сільськими радами, які хочуть створити об'єднані громади на Рівненщини. Нещодавно зустрілись із місцевою владою у Демидівському районі. Головам сільских рад, депутатам та іншими посадовцям розповіли про основні правові аспекти утворення громад та про бюджетне планування.

У Демидівському районі проживає близько 16 тисяч населення. Рішуче налаштована Боремельська громада, яка вже очікує остаточних висновків щодо об’єднання. Однак у Демидівці переконані – потрібно цілим районом об’єднуватись в одну громаду. До того ж є домовленості та бажання до Демидівської громади приєднати Пляшівську сільську раду Радивилівського району. Водночас ще дві сільські ради взагалі проти будь-якого об’єднання. Мовляв, вони будуть самостійними. Враховуючи такі різні наміри людей, вони і досі не можуть домовитись. Фінансисти району переконані - поділ унеможливить повноцінний розвиток. Адже інфраструктура у районі не надто розвинута. Там погані або взагалі відсутні дороги, є малокомплектні школи, та й ФАПи у селах також потребують чималої уваги. Тож голова району переконаний - потрібно триматися купи. В результаті - зустріч набула дискусії між односельцями.

Консультанти нагадали – амбіції та суперечки потрібно відкинути, і врешті – домовитись. Адже об’єднавшись сьогодні – завтра люди відчують себе господарями на своїй землі та почнуть отримувати додаткові фінансові надходження. Про це повідомляє Офіс реформ в Рівне нській області, АМУ.