Рівненська обласна рада планує звернутися до Верховної Ради України щодо припинення широкомасштабного засилля українського інформаційного простору російськомовним контентом.

7 червня під час засідання комісії з питань соціальної політики і соціального захисту учасників АТО та членів їх сімей депутати розглянули відповідний проект рішення. У ньому мова йде про необхідність прискорення прийняття Верховною Радою законопроекту від 25.03.2016 №4303 «Про внесення змін до деяких законів України стосовно обмеження використання недійної продукції держави-агресора».

«Головні причини супротиву російськомовному контенту лежать передусім у політичній і морально-етичній площинах. Маємо постійні намагання витіснити вітчизняні мас-медіа з внутрішнього ринку. Інформаційний простір перенасичений не лише ідеями звеличення силових структур ворога, але й темами, які спотворюють історію та сучасність, виправдовують злочини авторитарних режимів та злочини проти людяності. Оскільки стратегія заборон окремих фільмів, акторів та телеканалів виявилась недостатньо ефективною, український ефір потребує дієвішого захисту. Суспільство має усвідомити, що Російська Федерація стала нашим ворогом, при чому не з вини України», - йдеться у зверненні.

Варто зазначити, що проект рішення був підготовлений виконавчим апаратом облради спільно із Рівне нською міською громадською організацією «Міське об’єднанням товариства «Просвіта» ім. Тараса Шевченка», повідомляє облрада.