60 тисяч гривень у рік передбачається на заходи щодо реалізації Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2020 року в Рівненській області.

Як розповів заступник директора департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олексій Шамак, ця програма на Рівне нщині реалізовуватиметься вперше.

Проте під час обговорення цього питання на засіданні комісії з питань соціальної політики і соціального захисту учасників АТО і членів їх сімей, депутати обурилися, що цей план дій теоретичний і ніякої практичної користі не принесе громаді.

- Кошти за цим планом будуть витрачені лише на проведення навчання. Тобто, проводитимуться лекції, семінари, на яких навчатимуть працівників реалізовувати пункти Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека», - каже Олексій Шамак.

За словами депутата Рівне нської обласної ради Тетяни Воронко, особисто вона не підтримує такий проект рішення, адже ці кошти йдуть на навчання чиновників, а не на реальні дії для покращення життя жінок.

- Що після прийняття цього плану жінкам стане легше жити, чи їм першочергово шукатимуть роботу в центрі зайнятості? Я не розумію, якщо ми декларуємо зміни в суспільстві, то для чого нам програми на папері? Потрібно реально допомагати людям, а не на словах. Можливо, варто подумати про те, щоб кошти, які ми виділяємо на теоретичні навчання краще спрямувати на практичні заходи?, - вважає Тетяна Воронко.

У результаті обговорення депутати вирішили взяти питання “Про план заходів щодо реалізації Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2020 року в Рівне нській області” до відома. Буде прийнято це рішення чи ні — обласні обранці мають визначитися під час засідання сесії.