Загальний товарообіг Рівненської митниці ДФС з початку року склав 309,8 млн. дол. США, в тому числі: експорт – 101,8 млн. дол. та імпорт – 208,0 млн. дол.Про це повідомив начальник Рівненської митниці ДФС Андрій Чаборай.

січні-травні 2016 року найбільше товарів імпортувалося з: Росії (27,3% від загальної суми імпорту), Німеччини (22,4%) та Литви (17,9%), а найбільше товарів експортувалося в Польщу (18,4% від загальної суми експорту), Німеччину (15,4%) та Росію (12,8%).

Основними експортними товарами, які оформлялись на Рівне нській митниці були банки скляні для консервування, добрива мінеральні, фанера клеєна, лісоматеріали необроблені, меблі для сидіння, деревина паливна, кукурудза, олія соняшникова, мед, тощо.

Щодо товарної структури імпорту, то найбільше було ввезено таких товарів як паливні елементи (твели), вантажні автомобілі, легкові автомобілі, трактори, добрива мінеральні, скло, котли для центрального опалення.

Для порівняння, у 2015 році в аналогічний період загальний товарообіг без врахування нафти, нафтопродуктів, паливних елементів склав 209,7 млн. дол. США, в тому числі, обсяг імпортних операцій становив 100,0 млн. дол. США, повідомляє прес-служба Рівне нської митниці.