Квіти люблять всі, але є просто «фанатики» рослин, в хорошому сенсі цього слова. І кожен квітникар хоче, щоб його квіти якомога довше і більше цвіли і жили. Неможливо собі уявити, щоб зелені вихованці обходилися без підживлення, розпушування грунту та поливу. Всі користуються різними методами в процесі розведення рослин: питають поради більш досвідчених квітникарів, вивчають різні допомоги або взагалі не керуються жодними принципами. Але приходить час займатися пересадкою.

Багато хто думає, що зелених вихованців можна пересаджувати тільки навесні, але це не так. Найчастіше користуються для цього місячним календарем. Користуватися календарем простіше всього. Яким буде місячний календар для пересадки кімнатних квітів на 2016 рік? Просто треба знати дні, коли пересадка буде найбільш сприятливою.

Кілька факторів, які можуть впливати на пересадку рослин:

Потрібно орієнтуватися на місяць.

Зверніть увагу на стан самої рослини. Якщо пересадка потрібно, робіть це без коливань.

Краще не пересаджувати рослину, коли воно цвіте.

Самий відповідний час для пересадки – весна і осінь.

Місячний календар має свою думку на цей рахунок. У 2016 році варто робити пересадку так (числа):

Січень – 12-23.

Лютий – 10-21.

Березень – 10-22.

Квітень – 8-21.

Травень – 8-21.

Червень – 6-19.

Липень – 5-19.

Серпень – 3-17.

Вересень – 2-15.

Жовтень – 2-15.

Листопад – 1-13, 30.

Грудень – 1-13.



пересадка квітів

І кілька порад, що можна робити в фази місяця:

Коли настає новий місяць або сонячне затемнення, найкраще боротися з бур’янами, шкідниками та хворобами рослин.

При зростаючому місяці рослини активно ростуть. При ній засівають газон і насіння рослин, що культивуються з-за красивих квіток, плодів або листя.

В повний місяць і місячне затемнення краще всього збирати плоди.

Всі знають, що щербатий місяць уповільнює всі процеси. Рослини тому не виключення. Найкраще зробити щеплення, сформувати крону, обрізати гілки або зібрати плоди. Можна посадити кущі або дерева. У цей час потрібно купувати і пересаджувати кімнатні рослини.

Якщо настало повне місячне затемнення, а ви зібралися робити, відкладіть роботи. Не можна нічого. Сподіваємося, що ви знайдете потрібну вам інформацію. І ваші зелені вихованці залишаться задоволеними» роботою з ними.

Джерело