Ми дізнаємось як нам виростити грецький горіх вдома, на своїй садовій ділянці. Грецький горіх – дерево багаторічне, бували випадки коли цей горіх досягав віку у 400-600 років. Якщо правильно доглядати за саджанцями, він зможе дарувати смачні плоди для багатьох ваших поколінь.

Поради по вирощуванні грецького / волоського горіха

Якщо ви купили саджанці грецького горіха та вирішили зайнятись вирощуванням, для вас потрібно запам’ятати декілька важливих правил:

1. Місце для саджання важливо вибирати правильно, у майбутньому, коли дерево матиме велику крону, воно заважатиме для сусідніх дерев, адже велика крона перекриє доступ сонця для менших дерев чи іншої рослинності.

2. Не варто саджати грецький горіх біля будинків, велике коріння може знищити фундамент, зверніть на це свою увагу.

3.Насіння волоського горіха потрібно саджати на одне постійне місце, після цього насіння глибоко пробиває тонкий корінь.

Як правильно посадити грецький горіх вдома?

Грецький горіх можна посадити тільки насінням, для цього відбираються тільки найбільші плоди. Щоб посадити горіх, найперше ви повинні обібрати плід від зеленої шкарлупи, гарно просушити його на сонячному промінні, після цього покласти у тінь так, щоб його обвівав легкий вітер. Якщо вирішили просушити плоди грецького горіха біля батареї, запам’ятайте – це негативно вплине на можливість взагалі формування майбутнього саджанця.



вирощування грецького горіха

Вирощування волоського горіха

Якщо ви зібрались саджати горіх на осінь, можете його взагалі не сушити. Яму для саджанця копають велику, 1м глибиною та 1 м у діаметрі. Землю котру дістали із викопаної ями перемішайте із гноєм, таким чином у саджанця з’явиться великий запас корисних речовин для подальшого розвитку та формування. Під час посіву, насіння грецького горіха кладуть у невеличку заглибину глибиною у 20 см та у діаметрі – 15 см. Плід кладеться швом вверх. Якщо забутись та прикопати насіння гострою частиною вверх, формування дерева призупиниться та плоди із грецького горіха ви зможете отримати на 3 роки пізніше.

Джерело: http://geomedia.top/