Упродовж минулої доби бойовики проросійських бандформувань близько 50 разів обстріляли позиції ЗС України вздовж всієї лінії розмежування сторін.

Лише з вчорашнього вечора до опівночі зафіксовано понад 30 випадків застосування ворогом зброї проти українських захисників. Як повідомляє прес-центр штабу АТО, на Донецькому напрямку противник, використовуючи міномети калібру 120 мм, намагався поцілити по декількох опорних пунктах сил АТО в районі Пісків та Опитного.

Протягом 2 годин, починаючи з 20.00 по наших бійцях випустили 86 мін з мінометів калібру 82 мм та 10 великокаліберних мін.

Були здійснені постріли зі стрілецької зброї, кулеметів великого калібру та гранатометів в районі Авдіївки. Захисників шахти Бутівка російські найманці накривали вогнем з 82 та 120 мм мінометів.

На Горлівсько-Світлодарській дузі неподалік Луганського, Зайцевого та Троїцького ворог бив з великокаліберних кулеметів, озброєння БМП та 82 мм мінометів.

Також зросла активність НЗФ й на Маріупольському напрямку, де зафіксовано 31 обстріл. Зокрема в районі Новотроїцького бойовики вкотре використали міномети калібру 120 мм, а поблизу населеного пункту Павлопіль 82 мм міномети. Неподалік Березового та Гнутового позиції наших підрозділів декілька разів були обстріляні зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів та гранатометів, а в районі Широкиного, Славного та Тарамчука з автоматичних гранатометів. Зі 120 мм міномету випустили 2 міни по спостережному пункту поруч Широкиного. Поблизу Новозванівки на Луганщині наші воїни були неприцільно обстріляні зі стрілецької зброї та гранатометів, а в районі Станиці Луганської з АГС.

Декілька разів довелось відкривати вогонь у відповідь й українським захисникам.