Рівняни зможуть подати електронні петиції на сайті Рівненської міської ради. Вже на наступній сесії міськради, яка відбудеться 16 червня, депутати мають прийняти проект рішення про порядок подання електронних петицій. Нині це питання проходить обговорення під час постійних комісій Рівненської міської ради.

Як зазначив під час засідання бюджетної комісії Рівне нської міськради один із ініціаторів проекту рішення Святослав Стельмащук, проектом рішення передбачається встановлення порядку подачі електронних петицій до Рівне нської міської ради.

- Зокрема, для того, щоб петиція була підтримана, пропонується зібрати 250 підписів рівнян. Для створення петиції до міськради її автор має заповнити спеціальну форму на офіційному сайті ради або громадського об'єднання, яке здійснює збір підписів на підтримку петицій, та розміщує текст петиції. Також автор електронної петиції має дотримуватися правил її оформлення, які передбачені проектом рішення. Окрім того, електронна петиція не може містити містити заклики до повалення конституційного ладу, порушення територіальної цілісності України тощо. Відповідальність за зміст петиції несе її автор, - каже Святослав Стельмащук.

Співавтор проекту рішення Андрій Кузьмич додав, що цей проект рішення допрацьований двома фракціями-ініціаторами його подання - БПП «Солідарність» і «Громадський контроль».

- У проекті рішення про порядок подання електронних петицій максимально враховані моменти, що стосуються подання петицій, збору підписів і порядку її розгляду. Затвердження порядку подання електронних петицій до Рівне нської міської міськради дозволить мешканцям звертатися до представників влади в електронному вигляді, - зазначив Андрій Кузьмич.