Підприємці, котрі приганяють під замовлення авто з Європи протестували проти скасування корупційної на їх думку системи сертифікування автомобілів. Активісти - проти "драконівських" на їх думку правил розмитнення автомобілів з Європи. Адже навіть прийнятий сьогодні у верховній раді закон, суттєво іномарки не здешевить.

Це далекобійники в багатокілометровому заторі, що утворився на трасі Київ-Чоп гучними сигналами клаксонів натякають учасникам перекриття дороги, що всі вже все зрозуміли.

Ініціатори акції - підприємці, що приганяють під замовлення автомобілі з Європи. Вони обурені ситуацією, що нині склалась з обов'язковою сертифікацією автомобілів з-закордону.

До блокування траси також долучились і активісти, що обурені драконівськими на їх думку правилами розмитнення автомобілів. Просто під час блокування тут дізнаються про прийняття закону, який істотно знижує акциз. От тільки він нічого не змінить, адже разом з зниженням акцизу він штучно обмежує рік виробництва автомобілів.

Після майже годинного блокування міжнародної транспортної артерії рух дорогою відновили. Але, обіцяють повернутися, якщо в Києві люди почуті не будуть.