Кабачки - чудовий дієтичний овоч, який можна готувати за допомогою величезної кількості різноманітних рецептів. Їх можна смажити, тушкувати, запікати, маринувати і вживати в сирому вигляді в салатах. Крім цього, з кабачків готують ікру, рагу і різні запіканки.

Цукіні, фаршировані овочами і рисом

Нам знадобляться такі продукти: цукіні або кабачки 3 шт., відварний рис ½ ст., морква 1 маленька, цибулина 1 маленька, перець солодкий болгарський ½ шт., печериці 100 гр, сіль, перець, рослинна олія, помідори 6 шт.

Як приготувати:

Цукіні поріж на 3-4 частини, видали м'якоть. Моркву натри на крупній тертці, цибулю, гриби і перець дрібно поріж. Обсмаж все разом на олії до напівготовності. Посоли і поперчи за смаком.

Обсмажені овочі з'єднай з відварним рисом і поклади цю начинку в середину цукіні. Фаршировані цукіні виклади в каструльку.

Помідори обдай окропом, зніми шкірочку і дрібно порубай. На рослинній олії обсмаж м'якоть цукіні разом з помідорами протягом 5-7 хвилин.

Полий помідорним соусом цукіні, накрий кришкою і тушкуй на повільному вогні 20-30 хвилин з моменту закипання.



рецепти з кабачків

Кабачки в горіховому соусі

Знадобляться такі продукти: кабачки 400 гр, горіхи волоські очищені 1/2 склянки, сіль за смаком, перець чорний мелений за смаком, петрушка ½ пучка, часник 2 зубці, олія маслинова 3 ст.л

Як приготувати:

Волоські горіхи подрібни у блендері або дуже дрібно поріж. До волоських горіхів додай сіль, перець і роздавлений часник, перемішай. Виклади в соус дрібно посічену зелень петрушки.

Кабачки очисти від шкірки, при необхідності видали серцевину з насінням (в тому випадку, якщо насіння великі і жорсткі), наріж не дрібною і не дуже довгою соломкою.

Кабачки виклади в розігріту сковороду з рослинною олією і обсмаж до готовності. До кабачків виклади соус з волоських горіхів, перемішай і подавай на стіл.



рецепти з кабачків

Тарт з кабачками, козячим сиром і м'ятою

Для одного тарта діаметром 22 см потрібно:

Для тіста: 220 г борошна, 1 щіпка солі, 150 г холодного вершкового масла (використовуйте хороше масло, оптимально з жирністю 80%), 1 жовток

Для начинки: 100 г козячого сиру, 2 невеликі кабачки, 2 зубчики часнику, 2 ст.л. оливкової олії, 1 кілька гілочок м'яти (тільки листя), 2 яйця, 150 мл вершків, перець, сіль, мускатний горіх.

Як приготувати:

Спочатку готуємо тісто. Борошно, сіль просіяти в миску, додати вершкове масло, перетерти до утворення крихти. Жовток трохи збити, додати в миску, вимісити тісто до отримання гладкої маси, додати холодної води, якщо тісто кришиться. Сформувати кулю, прибрати в холодильник на 30 хв. Дістати, розкачати між аркушами паперу для випічки, викласти у форму, прибрати в холодильник на 30 хв. Коли тісто буде готове, розігріти духовку до 190 С.

Починаємо робити начинку нашого тарта. Кабачки очистити і порізати кубиками, часник подрібнити. Кабачок і часник обсмажити на олії до напівготовності. М'яту порубати. Яйця, вершки, спеції, м'яту, кабачки перемішати. Основу для тарта розкачати, викласти у форму, надлишок обрізати. Випекти під вантажем протягом 10-15 хв. Вантаж видалити. Викласти начинку, додати сир. Випекти до готовності 20-25 хв.

pic