(*Тепер процедура буде проходити по-новому. Терміни обов'язкового техогляду вказані в законопроекті Кабміну Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері автомобільного транспорту з метою приведення їх у відповідність з актами Європейського Союзу номер 4683.*)

Найближчим часом може бути прийнятий Закон, який зобов'язує власників транспортних засобів проходити техогляд.Називатися він буде трохи по-іншому - "обов'язкова перевірка придатності до експлуатації", але суть від цього не змінюється.

Для різних авто Законопроектом передбачено запровадження різних термінів початку техогляду. Так, для тих власників легковиків або будь-яких інших транспортних засобів, хто захоче на них виїхати за кордон, доведеться пройти техогляд починаючи вже з наступного року - тобто з 1 листопада 2017 року.



pic

Техогляд хочуть проводити в рамках планового ТО. Якщо власник легковика не збирається виїжджати на ній за кордон, час трохи змістили. З 1 листопада 2019 року протягом 16 місяців повинні будуть пройти техогляд всі автомобілі, зареєстровані до зазначеної дати в непарному році.

А якщо автомобіль отримав реєстраційні документи та номерні знаки в звітному році, то для них це почнеться з 1 листопада 2020 року протягом тих же 16 місяців.

Вантажівки, які здійснюють міжнародні рейси, повинні будуть проходити техогляд відразу ж після вступу Закону в силу. А ось для причепів цей термін найбільш віддалений - з 1 січня 2022 року, пише avtoblog.ua