Щирі сльози та обіцянки дружити після школи, креативні сукні, неповторні зачіски, вітання і сльози родичів, блакитно-жовті кульки в руках - саме так, 28 травня у Рівному відгуляли випускний. Якою молоддю пишається Рівне, як проходили урочистості на Майдані, та з якими сподіваннями залишають випускники свої навчальні заклади - дивіться детальніше у сюжеті.

У Рівному є щорічна традиція, якою пишаються усі містяни, - це свято випускника. І хоч урочиста програма знайома усім - парад, привітання, покладання квітів, вальс, - однак для кожного випускника вона неповторна. Бо ж лишень один раз у житті можна попрощатися зі світлими та наївними роками, які потім усі ностальгічно згадують.

Хтось уже достеменно знає, яку професію обере, для інших - це період вагань та сумнівів, проте усі випускники у цей день розуміють: доля тепер у їхніх в руках.

У кожній рівненській школі є випускники, якими пишається увесь шкільний колектив. Хто як не директор із гордістю розповість про це.

Не лише святкувати, а й пам'ятати тих, завдяки кому нині маємо можливість це робити. На Майдані Незалежності родина Борисенків - родичів загиблого в АТО воїна Олександра - разом з цьогорічною донькою-випускницею відпустили у небо символічних голубів миру.

Однак випускний - свято не лише для молоді та освітян, а й для батьків. Адже саме їм доведеться допомогти своїм дітям стати дорослими, навчити робити правильний життєвий вибір.

Цьогоріч Рівне особливо пишається своєю обдарованою молоддю: місто зайняло третє місце по Україні за кількістю перемог в Малій академії наук. А це ще одне вміння, якому повинні в подальшому навчитися випускники - перемагати. І попри все запам'ятати рідне Рівне як місто юнацьких сподівань та молодечих прагнень, а рідну школу - місцем, куди завжди варто повертатися.