Будівництво поблизу краєзнавчого музею знову в центрі уваги. Громадські активісти, історики та представники забудовника ніяк не можуть зійтись у поглядах. Одні проти нової багатоповерхівки, інші тільки - за. Ці суперечки тривають декілька місяців поспіль. То пікетують під стінами Рівнеради, то ініціюють перевірку щодо правомірності видачі містобудівних умов та обмежень. А вже вчора провели громадські обговорення, які б і мали дати поштов у вирішенні цієї проблеми. Хто прийшов та що вирішили - далі у сюжеті.

Вже декілька місяців поспіль суперечки навколо будівництва на вулиці Толстого, 10 не вщухають. Частина громадських активістів проти будівництва. Мовляв споруда незаконна та й псуватиме краєвид міста. Навіть незважаючи на те, що державна архітектурно-будівельна інспекція провела перевірку. Фахівці підтвердили законність будівництва. Втім, цього виявилось недостатньо. На пленарному засіданні сесії Рівне ради депутати вирішили провести громадські обговорення, де й вирішиться доля будівництва. Минуло два місяці. У залі зібралися депутати, члени комісії, мешканці міста та експерти. Самі ж ініціатори слухань - не з'явилися.

Забудовники переконані, головна мета громадських активістів не порятунок музею,а зупинення будівництва. Адже на пропозицію створення благодійного фонду ніхто не відгукнувся: ні начальник міського управління культури, ні музейники. Окрім того, забудовники кажуть готові допомогти облаштувати музею фасад за власний кошт і провести каналізацію також не цікавить "рятівників".

В результаті громадські обговорення таки не відбулися. Всім присутнім, які спеціально залишили свої справи, аби прийти на довгоочікувані обговорення довелося покинути залу. А все через те, що головних ініціаторів немає, які проігнорували сотню рівнян. Тим часом будівництво стоїть, робочі місця втрачаються, а суперечки між сторонами не вщухають. Обговорення перенесли на понеділок на 15 годину в будинку культури.