Сонцезахисний крем, а особливо якщо це крем для дитини, повинен бути якісним за усіма параметрами. Детальніше про те, на що варто звертати увагу при виборі сонцезахисного крему читайте у статті.

Для того, щоб відпочинок під палючим сонечком не обернувся для дитини опіками шкіри слід дотримуватись базових правил засмаги та правильно обирати сонцезахисні засоби.

Не варто виходити з дитиною під прямі сонячні промені у найбільш спекотні години. найкраще прогулюватись вранці, коли сонце ще не піднялось надто високо та після обіду, коли воно починаю опускатись.

Щоб дитині не було спекотно слід одягати її у світлий одяг та використовувати спеціальні соцезахисні креми. Слід зауважити, що більшість таких засобів дозволяється до використання дітям після трьох років, тому слід уважно читати інформацію на упаковці перед тим, як купувати засіб.

Перед тим, як обирати засіб для дитини слід звернути увагу на тон її шкіри. Якщо шкіра дитини дуже світла, то фактор SPF повинен бути вищим, ніж для більш смуглої дитини.

Загалом для дітей повинен SPF повинен бути значно вищим, ніж для дорослих. Найчастіше дитячі соцезахисні засоби мають від 35-40 SPF.

Також засіб повинен захищати від ультрафіолетових променів, що на упаковці позначається позначкою UV. Захищати засіб може від променів типу А, типу В або променів обидвох типів.