Вчора, 27 травня, у Дніпрі відбулося весілля керівника медичного управління "Госпітальєри" Яни Зінкевич та добровольця АТО Максима Корабльова.

Про це повідомляє ТСН.

Весільна церемонія відбулася на березі Дніпра. Багато людей не могли стримати сліз – навіть ті, хто до цього з молодятами не був знайомий, а просто знав їхню історію. Яна та Максим запросили на церемонію усіх охочих. Вони прибули у реанімобілі - ця американська "операційна", подарована волонтерами, вже більше року рятує поранених в АТО.

Наречена була у візку, хоча може ходити у спеціальних лангетах. А весільним рушником слугував піджак мера міста. Але нині через вагітність Яни, лікарі порадили берегти сили. Молодята дали обітниці і врешті стали чоловіком та дружиною.

Студентка біофаку з Рівного Яна Зінкевич у 18 років пішла в АТО, у 19 створила медичну службу "Госпітальєри". Вона особисто винесла з поля бою двісті поранених бійців.

Вціліла під обстрілами, але ледь не загинула у ДТП. У грудні машина "Госпітальєрів" злетіла з траси. Яну лікували в Ізраїлі. Після чисельних операцій та реабілітації вона пішла, а тепер готується стати мамою.

"Це дуже важко. Звичайно, відповідальність дуже велика. Сім'я, дитина, Яна, собака у нас ще є. Все це дуже хвилює. У нас буде все добре і класно", - впевнений наречений.

Тепер молодята найбільше чекають на появу маля. Дівчинка має народитися восени. Максим освідчився Яні лише два тижні тому – у ефірі "Сніданку з 1+1", всі присутні не могли стримати емоцій, спостерігаючи за ніжним моментом.