Наближаємося до Європейський стандартів, та чи всім це потрібно. Центр надання безоплатної правової допомоги у Рівному працює вже понад 4 роки. Однак, як виявилось, про нього знають лише одиниці. Чи то мешканці обласного центру не володіють інформацією про своє законне право чи то недовіряють.

Отримати правову консультацію, допомогу у складанні заяв та скарг, а також захист юриста від обвинувачення може кожен рівнянин. Причому не витративши ні копійки. Такі послуги надають центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги населенню. У Рівне нській області їх аж три. Та як виявилось про них мало хто знає.

Громадська організація "Рівне нська федерація малого та середнього бізнесу "Єдність" провела опитування серед рівнян. Участь у ньому взяло понад 325 осіб. Шляхом анкетування визначили чи задоволені мешканці обласного центру послугами безкоштовних правників.

Результат опитування залишає бажати кращого. Громадяни недостатньо поінформовані про своє право отримати безоплатну допомогу. Серед 325-ти опитаних тільки 187 знають, що це таке. З них лише 151 знають куди звертатися. Фахівці кажуть, причин такої необізнаності чимало. Неефективні джерела інформації, а також сумніви чи дійсно саме тут їм допоможуть.

Якщо в місті хоч деякі знають про центри правової допомоги, то в селах ситуація значно гірша - інформація о людей не доходить. Бо ж в основному, кажуть експерти, селяни просто не мають звідки черпати інформацію.