Жінці в будь-якому віці хочеться викликати захоплення оточуючих. Що робити, якщо все незвичайне коштує дуже дорого, а звичайне - не підходить? Шити! Зшити самостійно можна будь-яке вбрання, наприклад, сарафан.

Виберіть модель сарафана, яку ви хочете зшити. Визначтеся з довжиною. Після виконаної роботи вирушайте в магазин за тканиною. Продавець - консультант обов'язково підкаже, скільки саме тканини вам необхідно купити.

Зробіть на сарафаны своїми руками викрійку. Найпростіший спосіб зшити сарафан самый: намалюйте дві широкі смужки для верхньої частини сарафана, коло радіусом рівним довжині майбутньої спідниці, пояс на папері.

Розкладіть викрійку на тканині. Виріжте кожну частину викрійки. Вийде заготовка, з якої ви і будете шити сарафан своїми руками.

Зшийте окружність з одного боку, ви отримаєте спідницю. Дві смужки для верху з невеликим нахлестом закріпіть на спідниці .

Обробіть всі відкриті краї. Пояс можете прикріпити так, як вам подобається: перехрестити ззаду і зробити гарний вузол спереду, зав'язати шикарний бант збоку, пофантазуйте.

Візьміть шматок тканини необхідної ширини ( як мінімум , вона складе 80 см ), якщо хочете зшити сарафан швидко. Відріжте потрібну довжину.

Зробіть дві лямки. Для цього складіть шматок тканини 20х40 см (кромка буде розташована уздовж і дорівнюватиме 40 см). Прострочіть по вивороту кромки. Виверніть. Лямка №1 готова. Аналогічну процедуру виконайте для отримання лямки №2. Пристрочите лямки до сарафана і вставте гумку.

Візьміть два хустки однакових кольорів і розмірів, якщо ви боїтеся працювати з тканиною і вас лякає необхідність малювати викрійку на тканині, але при цьому хочеться оригінальний сарафан зшити своїми руками. Хустки можуть бути атласні або шовкові. Роботи з останніми буде трішки більше.

Прострочіть по боках. Строчити тканину необхідно по кромці, щоб виключити ймовірність її розтягування після чергової прання (якщо тканина тягнеться).

Підігніть верхню і нижню частину: зробіть два загина і прострочіть. Загин у верхній частині сарафана залиште побільше, щоб потім швидко вставити туди гумку.

Прострочіть їх по прямій, щоб ззаду залишилися подвійні хвостики. На грудях зробіть куточки для бюста, а під грудьми зберіть хустки за допомогою резиночки, простої мотузочки або куліси. Лямки зробіть з відповідної за кольором мотузочки.

Відріжте ззаду хустки (до того, як зшивати полотна) окантовку, щоб потім її використовувати для лямок.

Пам'ятайте, будь-які сарафани можна зшити швидко і просто. Головне - проявити фантазію і не боятися помилитися.