Неприємний запах ніг – це те, що змушує нас соромитися і обмежує нашу життєву активність. Однак для того, щоб його побороти, варто для початку позбутися від запаху у взутті.

У сухому середовищі ніякі бактерії жити не зможуть, тому варто щоразу просушувати своє взуття після того, як Ви проходили у ньому весь день. Витягніть шнурки і підніміть устілку вгору і назовні, потім помістіть взуття на батарею або під прямі сонячні промені.

Свіжа цитрусова шкірка – ще один способі побороти неприємний запах, адже вона має яскравий і стійкий запах через наявність в ній ефірних масел. Помістіть трохи шкірки в свої туфлі на всю ніч. Вранці взуття пахнутиме набагато приємніше. Приблизно такого ж ефекту можна досягти, капнувши декілька крапель лавандового масла на устілки.

Якщо взуття містить тканину, яку можна випрати, не пошкодивши її, то зробіть це. Покладіть її в стару наволочку або періть з парою рушників, при цьому не використовуйте занадто гарячу воду і центрифугу. Можна також застосувати пом'якшувач для тканини, який ароматизує, або ж звичайний оцет, який знищить бактерії, що викликають запах. Просушити взуття необхідно на свіжому повітрі.

Ще один спосіб – власноруч виготовлений дезодоруючий порошок. Для цього змішайте 3 столові ложки харчової соди, 1 столову ложку кукурудзяного крохмалю і 5 крапель олії чайного дерева. Обробіть цим порошком внутрішню поверхню взуття після носіння і залиште на ніч. Такий порошок є потужним засобом проти бактерій і грибка, має антисептичну дію, а також має здатність поглинати запахи.