Відповідну заяву зробив секретар РНБО України Олександр Турчинов. Новину передає ((http://uapress.info/uk/news/show/132050)(«Преса України».))

Так, за його даними, за останню добу у зоні АТО загинуло семеро військовослужбовців Збройних сил України, ще дев'ять отримали поранення. За минулий рік – це рекордна кількість втрат української армії.

Як повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник, причиною загибелі бійців ЗСУ стали обстріли терористів та підрив на вибухових пристроях.

Турчинов наголосив, що відповідальність за ці провокації понесе військово-політичне керівництво Росії, «яке системно та послідовно торпедує мирний шлях розв'язання конфлікту і звільнення окупованих територій».

Читайте також: У зоні АТО підірвався на міні боєць з Рівне нщини

Секретар РНБО зазначив, що Росія готується до активізації військового протистояння, зокрема, вона концентрує вздовж лінії розмежування важке озброєння, що заборонене мінськими угодами. Крім того, зростає частота застосування російських розвідувальних та ударних безпілотників, запуск яких відбувається не лише з окупованої території Донбасу, а й безпосередньо з Росії.

«Хочу привернути увагу наших стратегічних партнерів до демонстративної та цинічної дискредитації Росією всіх спільних мирних зусиль», – зазначив Турчинов, додавши, що відсутність реальних дій Заходу у відношенні Росії збільшує небезпеку розв’язання Москвою повномасштабної війни у Європі.

Нагадаємо, бойовики ввечері, 23 травня, знову вдарили з мінометів по ЗСУ у промисловій зоні Авдіївки. Вогнева атака була доволі потужною: вже на початку обстрілу були перші втрати.