Обираючи тональний крем, дотримуйтесь основного правила - тональний засіб не повинен змінювати природність вашого обличчя. Але, окрім цього, варто знати ще декілька секретів правильного вибору тонального засобу, аби завжди мати свіжий та рівний тон обличчя.

Рідкі тональні креми ідеально підходять для вирівнювання зрілої шкіри обличчя, так як вони інтенсивно підживлюють шкіру вологою і збільшують їх пружність. Цей крем особливо підходить для макіяжу зрілої шкіри, так як волога оболонка запобігає осіданню пігментів всередині зморшок. Для зрілої шкіри хорошим варіантом можуть бути тональні креми, що містять у складі пшеничні білки і препарати з хітином.



pic

Для жирної шкіри краще всього підійдуть рідкі тональні засоби (у скляних баночках або флаконах). Вони містять мало жиру, але багато дрібної пудри. Ця пудра абсорбує з поверхні шкіри зайве шкірне сало і протягом довгого часу робить її гладкою і шовковисто-матовою. Оптимальні продукти з екстрактами насіння айви і кореня солодки. Вони живлять і захищають шкіру, одночасно регулюючи виділення шкірного сала. Крім того, рідкі тональні засоби покривають шкіру тонким шаром. Вона стає матовою, її поверхня трохи вирівнюється.



pic

Для запаленої шкіри з грубими порами і прищами найкраще скористатися тональною пудрою або компакт-пудрою (продаються, як правило, в пудреницях). Вони містять більше пігментів і пудри, ніж інші тональні засоби, тому покривають шкіру більш щільним шаром. З їх допомогою без зусиль можна приховати недоліки. Для цього типу шкіри підходять спеціальні продукти, що містять мікроскопічні крупинки пудри. Ця косметика розподіляється на поверхні шкіри дуже рівномірно.



pic

Для сухої, чутливої шкіри: ідеально підійдуть тональні креми (продаються найчастіше у флакончиках). Вони містять відносно багато жиру і вологи, а також живильні добавки, наприклад вітаміни А і Е. Тональні креми покривають шкіру досить щільним шаром і майже повністю приховують червоні крапки і плями. Тональний крем втирають або кінчиками пальців, або зволоженою дрібнопористою косметичною губкою.