Правда збагачувались за рахунок необачності своїх клієнтів, продаючи неіснуючий товар – тварин, взуття, побутову техніку. У покупців просили передоплату, а після отримання грошей, оголошення з сайту зникало ,а мобільний продавців мовчав. Так троє хлопців ошукували людей, здебільшого жителів інших областей щонайменше на 25 тисяч гривень.

Купуючи товар через інтернет інколи люди й не підозрюють, що породистого щеняти ,або вибраної пари кросівок у продавців в насправді немає. Вони, к використовуючи чужі ілюстрації розміщують повідомлення. І коли клієнти вже зацікавленні придбанням товару виходять на зв'язок з псевдо покупцями, просять тих перерахувати передоплату на картковий рахунок. Так робили троє неповнолітніх хлопців з Дубного.

Як тільки передоплата потрапляла на рахунок дубенчан, ті видаляли оголошення з сайту, а контактний телефон, за яким дзвонив покупець був відімкнений. За підтвердженнями у шахрайських діях працівники відділу протидії кіберзлочинам в Рівне нській області та слідчі Дубенського відділу поліції відправились по домівках юнаків.

Ще нарахували майже чотири тисячі гривень, пістолет під патрон «Флобера» та пістолет травматичної дії і подрібнену, схожу на марихуану. Нині слідчі встановили, що постраждали від дій шахраїв десятеро осіб. Їм псевдо продавці завдали збитків на понад 25 тисяч гривень. Здебільшого, кажуть, хлопці дурили покупців з відділених регіонів країни. За кожним з фактів шахрайства відкриті кримінальні провадження. Хто саме з трьох юнаків і яким чином відповідатиме за протиправні дії, достеменно встановить слідство. Але покарання за шахрайство хлопцям не уникнути, кажуть кіберполіцейські.