Ураження центральної нервової системи - ось що може заподіяти маленька батарейка, яку викинули на звичайне сміттєзвалище. Ртуть, цинк, марганець, кадмій та нікель - це неповний список речовин, які містить батарейка. Чи знають рівняни про шкоду від необачного викидання батарейок і як їх насправді варто позбуватися - дивіться далі у сюжеті.

Думати про довкілля ніколи не рано. Так у третій школі для другокласників на уроці розповідають про шкоду від неутилізованих батарейок. І хоч малеча ще не усе розуміє, однак слухає уважно і уміло переповідає:

Прямісінько у кабінеті встановлюють контейнер для збору використаних енергоносіїв. Діти обіцяють: віднині викидатимуть батарейки лишень у пристосовані для цього контейнери.

Однак те, що вже знають діти про шкоду від викинутих у звичайну урну батарейок, не завжди розуміють дорослі. Ми вирішили спитати у рівнян, як вони позбуваються непотрібних батарейок.

Хтось і не здогадується про небезпеку від неутилізованих енергоносіїв, а решта - не знають, де у Рівному знаходяться спеціальні контейнери для батарейок. Їх розташовують у себе супермаркети, магазини та інші. Одна з точок збору у Рівному - Еко-клуб. Тут їх сортують і відправляють на завод, де потім утилізують. Активістка Еко-клубу Інна Белаш розповідає: рівнян, які приносять здавати батарейки, більшає.

Однак поспішати позбуватися використаних батарейок не варто. Насамперед - перевірте їх: вони ще можуть Вам знадобитися! Так Ви і зекономите, і про екологію подбаєте.

Використовувати енергію кожного носія на повну. і головне, правильно потім утилізувати саму батарейку - це знання, які стануть у нагоді кожному, переконані екологи. Адже не лише збережуть навколишнє середовище чи зекономлять гроші, а й у першу чергу подбають про здоров'я людини.