Хто відповідальний за вчасну перевірку лічильників на воду? З таким питання жителі Рівненщини масово телефонують на гарячу лінію телеканалу Рівне 1. Аби з'ясувати це ми звернулися за коментарями до "Рівнеоблводоканалу". Про те ця тема виявилась набагато цікавішою ніж на перший погляд.

Відстояти свої законні права у судді, позиваючись до комунальногьто підприємства, монополіста на ринку послуг – не європейське диво, а реальність, яка дозволила жителю Рівне нщини не залишитися ошуканим.

Це відомий рівненський адвокат Микола Глотов. Йому підприємство "Рівне облводоканал" мало провести повірку лічильників ще 1 березня 2015 року, проте провели лише 24 червня того ж року. Але саме цікаве в цій ситуації те, що Миколі Глотову виставили рахунки, за якими він мав би заплатити в період з 1 квітня по 23 червня включно і по нормам споживання, і по прогнозованим показам лічильника.

11 квітня 2016 року Рівне нський міський суд своїм рішенням задовольнив позов Миколи Глотова до «Рівне облводоканалу». Серед іншого, суд зобов’язав комунальне підприємство здійснити перерахунок оплати за послуги з водопостачання та водовідведення по особовому рахунку з нарахуванням за показниками лічильника, тобто за фактично використану воду.

У "Рівне облводоканалі" в свою чергу запевняють ще у 2015-му за повірку лічильників потрібно було платити усім, проте з початку 2016-го ситуація змінилася.

Натомість в ситуації в якій опинився і Микола Глотов й інші рівняни додзвонювачі на гарячу лінію телеканалу Рівне 1 представники "Рівне облводоканалу" своє вини не бачать. Кажуть усе роблять згідно чинного законодавства і постанов Кабінету міністрів України.Рівняни ж не особливо обізнані в своїх правах, через це можуть бути введенні в оману комунальним підприємством.

Проте Микола Глотов неправомірність дій працівників "Рівне облводоканалу" довів в суді. Сподівається що комунальники надалі уважніше нараховуватимуть оплату за воду.