Всі дівчата вміють користуватися тушшю, але не завжди натуральні вії радують око густотою і довжиною. За допомогою фарби їх можна лише затемнити, але щоб додати погляду таємності і сексуальність, можна користуватися накладними віями. Завдання накладних вій зробити макіяж більш яскравим, а погляд виразним і глибоким. Цей процес має деякі тонкощі, які необхідно знати, перед тим як експериментувати з накладними віями.

Для клеєння вій необхідно приготувати:

накладні вії,

професійний клей для вій,

пінцет для брів,

спеціальна дерев'яна паличка і пензлик,

щипці або плойка для завивки вій.

Самі вії бувають декількох видів, вони можуть бути різного кольору, густоти і довжини, а так звані фантазійні вії інкрустують камінням Swarovski і навіть роблять з пір'я. Початківцям модницям бажано починати з менш помітних варіантів, а пір'я залишити для маскараду.

Фахівці радять не заощаджувати на клеї, так як саме він надійно фіксує і утримує всю конструкцію. В свою чергу клей не повинен викликати подразнення, а при необхідності м'яко зніматися спеціальними засобами і гелями.

Традиційний спосіб приклеювання накладних вій

По лінії росту вій слід провести косметичним олівцем тонкі стрілки.

Приміряємо накладні вії до своїх повік і обрізаємо зайву довжину, робимо це зразу на обох віях з пари.

Намагаємося зберегти природну форму. Обрізати надто довгу основу краще з внутрішнього краю.

Потримайте накладні вії в руці, від тепла людського тіла вони стануть трохи м'якшими і рівніше ляжуть на повіку.

Наносимо клей тонким шаром на основу накладних вій, даємо злегка підсохнути і акуратно прикладаємо по лінії росту своїх натуральних вій в тому місці, де була проведена стрілка. Пензликом можна прибрати зайвий клей, а плоским кінцем дерев'яної палички притискаємо накладні вії до повік. Притискаємо по напряму від внутрішнього куточка ока - до зовнішнього.

Аналогічно оформляємо і друге око, при цьому стежимо за симетричністю наклеєних вій.

Спосіб приклеювання вій з щипцями

Клей наносимо на задню частину накладних вій, даємо трохи підсохнути і розподіляємо вії по повіці пінцетом. Для рівномірного притискання використовуємо дерев'яну паличку, а самі війки розподіляємо і направляємо вгору. При цьому дивитися потрібно вперед, так простіше контролювати лінію приклейки вій і робити симетричними обидва ока.

По лінії наклейки вій слід провести підведенням акуратну стрілку, щоб заретушувати основу накладних вій.

Останній штрих - щипцями злегка завити вії вгору і нанести туш.

Як зняти накладні вії

Ця процедура не менш важлива, ніж попередня, так як недбало зняті накладні вії можуть травмувати повіку і захопити із собою кілька живих вій. Тому професіонали радять користуватися спеціальними живильними засобами на основі масла, яке розчиняє клей. Наноситься воно на основу накладних вій і через півхвилини їх можна акуратно знімати. Візажисти не рекомендують спати з накладними віями, вони можуть пошкодити око, тому перед сном їх завжди знімають.

Зняті вії потрібно промити щіткою з мильним розчином, видаляючи залишки клею зубочисткою або пінцетом. Потім висушити і помістити в спеціальний контейнер, в якому вони продавалися.

Накладні вії годяться до застосування до 5 разів за умови їх дбайливого зберігання і ретельного догляду після використання.