Медики стверджують, будівля аварійна і навчатися там учням просто неможливо. Селяни обурюються - діти відтепер мають добиратися до найближчої школи за 7 кілометрів.

Трагічну істину життя довело: закривається школа - вмирає село. Втім, Корчів'я навпаки розбудовується, і діток з кожним тут народжується все більше. Та учні місцевої початкової школи ледве закінчили цей навчальний рік.

Бабуся-опікун місцевої школярки Галина Доценко одразу ж забила на сполох. Адже до найближчої школи 7 кілометрів. Разом з іншими батьками вже звернулись у секретаріат Президента. Аби там вирішили питання їхньої школи.

Не панікувати - закликають батьків чиновники від освіти. В районі вже з'ясовують чи підлягає школа в Корчів'ї ремонту, чи все ж доведеться перевести дітей в іншу.

Початкова школа - філія від Великолюбаської. Саме туди, ймовірно, першого вересня і відправлять дітей з Корчів'я. Але і це не вихід, переконана директор навчального закладу.

Будівництво нової школи у Корчів'ї підтримує і сільський голова. Бо молодих сімей в селі більшає, і відповідно потенційних школярів.

Та поки ні грошей ні дозволу ні проекту на це немає. Люди ж кажуть — готові дати гроші на ремонт старої школи, та навіть долучитись до будівництва нової. А якщо до вересня доля їхньої школи все ж не вирішиться — обіцяють не пустити у іншу своїх дітей.