Міністерство Юстиції України продовжує впроваджувати у своїй роботі процеси Децентралізації. В обласних центрах вже успішно працюють центри Безоплатної правової допомоги. Це соціальна програма Уряду України, що гарантує людям ефективний захист їхніх прав.

Раніше мешканцям області, які бажали отримати безоплатну правову консультацію чи допомогу, доводилося звертатися у Рівне в регіональний центр. Невдовзі, люди зможуть звертатися за допомогою до правовиків, безпосередньо у районних центрах.

Головне територіальне управління юстиції вже почало працювати над створенням даних центрів на Рівне нщині . Оголосили конкурс на заміщення вакантних посад – начальника і заступника начальника. Водночас підшуковують відповідні приміщення. Правовий центр має розміщуватись у центрі населенного пункту, мати дві кімнати і бажано на першому поверсі. Адже клієнти – це зазвичай, соціально незахищенні верстви населення, пенсіонери. Усього в області планують відкрити 12 районних центрів, окрім міст Дубно, Сарни та Острог. Там вже працюють місцеві відділення, які продовжать свою діяльність.

На роботу запрошують, перш за все молодь, навіть тих хто ще продовжує навчання, але вже має диплом бакалавра. Директор обласного центру правової допомоги Василь Овдіюк розповів – роботою центрів задоволені. Лише за рік надали правову допомогу понад 2 тисячам громадян. Працюють також мобільні правові офіси, які виїзджають у райони, та військові госпіталі. Особливу увагу приділяють учасникам АТО. Нині ця категорія громадян має чимало проблем. Надають також дистанційні послуги через систему бібліоміст. Зокрема, роз’яснення фахівців отримали 610 громадян. Центри Безоплатної правової допомоги планують відкривати поступово, починаючи з липня. А з 1 вересня – вони мають працювати вже у всіх районах Рівне нщини, повідомляє Офіс реформ в Рівне нській області, АМУ.