Діти у селах Рівненщини мають право на позашкільну та дошкільну освіту – переконаний селищний голова Острожця Олег Пархомей. У населеному пункті, що на Млинівщині, вирішили розпочати два грандіозні проекти.

Перший – створення школи мистецтв у реконструйованому приміщенні навчального комбінату. Тут діти навчатимуться за різними напрямками – художнім, хореографічним або ж музичним. Вчитимуться грі на фортепіано, гітарі та баяні.

Як повідомляють із Офісу реформ в Рівне нській області, у приміщенні ремонтні роботи вже розпочалися. Наразі облаштовують затишні кабінети. Загалом на реконструкцію витратять 2 мільйони гривень. Оскільки проект дороговартісний, то його подали на конкурс проектів за кошти ДФРР.

Навчання у школі планують розпочати 1 вересня.

Другий, не менш важливий проект – це будівництво дитячого садка у селі Залав’є. На його реалізацію потрібно 5 мільйонів 200 тисяч гривень. Вже розробили проект будівництва, який також подали на конкурс ДФРР. Адже освоїти самотужки такий проект сільрада не в змозі.

У дошкільному закладі працюватиме 2 групи по 15 дітей. Нині малята відвідують дитсадок в Острожці, проте він переповнений. Тому відкриття садочку у Залав’є – вкрай необхідне. Села розвиваються, і в майбутньому прогнозують ще більшу народжуваність.

Нагадаємо, що в найближчій перспективі навколо Острожця об’єднаються 5-6 навколишніх сіл, утворивши територіальну громаду.

Повідомляє прес-служба Рівне нської ОДА

pic

pic