На території Національного університету “Острозька Академія” відбулися масштабні навчання за участі Антитерористичного Центру Управління СБУ в Рівненській області, Головного управління ДСНС в Рівненській області, Головного управління Національної поліції в Рівненській області, Національного банку, Комунального закладу «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Рівненської обласної ради та лікувальних закладів області.

За легендою об 11:00 в диспетчерську службу Центру екстреної медичної допомоги надійшло повідомлення про загрозу виникнення надзвичайних ситуацій: 4-о терористів захопили заручників у приміщенні бібліотеки «Острозької Академії» та вимагали за їх звільнення велику грошову суму, наркотики та транспорт для втечі.

- Черговий фельдшер-диспетчер Центру після уточнення обставин, ймовірної кількості постраждалих, потреби в медичних силах та засобах Державної служби медицини катастроф проінформував мене, Управління охорони здоров’я ОДА, Головне управління з надзвичайних ситуацій та інші компетентні органи. Негайно був встановлений оперативний зв’язок з головними лікарями обласної клінічної та центральних міських лікарень м.Рівне , Острого, Здолбунів, окрім того і Рівне нської центральної районної лікарні. Проведена оцінка обставин та реальних можливостей закладів охорони здоров’я, узгоджений з керівниками ліжковий фонд лікувальних закладів для госпіталізації постраждалих та визначені місця для прийому окремих осіб евакуйованого населення, що потребуватимуть медичної допомоги. При ускладненні оперативної обстановки і зростанні кількості травмованих та постраждалих було домовлено з головними лікарями зазначених стаціонарних закладів, про нарощування ліжкового фонду, в разі потреби, до 40 ліжок впродовж 2-х годин, - зазначає головний лікар «Обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Рівне нської обласної ради Андрій Бортнік.



pic Евакуацією потерпілих із зони ураження в безпечну зону за межу оточення здійснювалось рятувальними службами ДСНС. За межами зони імовірних руйнувань на території стадіону Університету було розгорнуто сортувальний майданчик до котрого прибули бригади постійної готовності І черги Державної служби медицини катастроф.

pic

У результаті перемовин із терористами було частково задоволено їхні вимоги, надано транспорт для втечі та одночасно сплановано силову фазу визволення заручників та затримання злочинців. За результатами проведених професійних дій бійців спецпідрозділу СБУ «Альфа» терористи були знешкоджені, а заручники звільнені, їм була надана психологічна підтримка.

Про це повідомили у прес-службі Рівне нської облради.