Рівненщина попрощалася із захисником України Романом Свіржевським. Він загинув на Луганщині, 1 травня у світле свято Великодня. Автоколону з тілом загиблого бійця напередодні зустрічали на колінах, зі сльозами та квітами односельчани, друзі та навіть ті, хто не знав Романа особисто. А вже сьогодні його поховали у рідному селі Корнин. Як Рівненщина провела земляка в останню путь - дивіться далі.

Ще вчора автоколону із тілом загиблого воїна Романа Свіржевського зустрічали на рідній землі, в селі Корнин.

А вже сьогодні зібралися біля його домівки, аби звідси провести в останню путь.

Романа запам'ятали добрим, відповідальним та мужнім хлопцем. Після закінчення школи була служба в армії. З початком гібридної війни інших варіантів, - як йти на Схід і захищати державу не розглядав. Таким пам'ятатиме Романа його класний керівник Ольга Драган. Пригадує, в старших класах хлопець вже знав - буде військовим.

Приклад патріотизму та любові до нашої країни. Такий слід по собі залишив Роман, говорить директор школи Борис Пасічнюк. Після контузії хлопець повернувся додому, проте бажання знову повернутися на війну не приховував. І казав: "Там мої хлопці, я піду".

Однокласники Романа пригадують, він ніколи не розповідав про усе, що відбувалося на війні, і без страху та з мужністю тримався.

Він встиг привітати родину - батьків та старшу сестру зі Світлим святом, а вже після обіду в перший день Великодня його життя обірвалося. Проводжали захисника в останню путь понад тисяча людей - односельчани, друзі, знайомі та ті, хто не знав його при житті. Поховали Романа Свіржевського у рідному селі Корнин під супровід військового оркестру.