Костопільським відділом Здолбунівської місцевої прокуратури забезпечено підтримання державного обвинувачення в суді стосовно жителя м. Костопіль, який обвинувачувався у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.15, ч.2 ст.152 КК України (замах на зґвалтування).

Ця подія мала місце у листопаді минулого року. 26-річна костопільчанка близько другої ночі поверталась додому. Біля під’їзду будинку на неї напав незнайомий чоловік та застосовуючи фізичну силу, затягнув молоду жінку до підвального приміщення, де і намагався зґвалтувати.

Лише завдяки активному фізичному супротиву потерпілої, яка на щастя, не розгубилась у даній ситуації, нападник не зміг довести свій злочинний умисел на зґвалтування до кінця.

Досудовим розслідуванням встановлено, що злочин вчинив 45-річний костопільчанин, який, не минуло й року, як звільнився з місць позбавлення волі.

Під час судового розгляду обвинувального акта прокурор надав та обґрунтував переконливі беззаперечні докази на підтвердження вини обвинуваченого.

У результаті Костопільський районний суд погодився з позицією прокурора та визнав нападника винним у вчиненні вказаного кримінального правопорушення. З урахуванням того, що підсудний вже притягувався до відповідальності за аналогічні злочини, йому на підставі вироку призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 5 років.

Слід зазначити, що даний вирок суду законної сили ще не набрав. У разі оскарження даного вироку обвинуваченим чи стороною захисту органи прокуратури відстоюватимуть принципово позицію невідворотності покарання за вчинення злочину.

Про це повідомила прокурор Костопільського відділу Здолбунівської місцевої прокуратури Оксана Богельська.