Мабуть, у кожної рівнянки у шкатулці знайдуться прикрасу, що дісталися від бабусі чи мами, і мають цінність як пам’ять. Однак для того, щоб передати нащадкам і зберегти родинний скарб, варто навчитися правильно зберігати ці прикраси.

Прикраси найкраще зберігати окремо один від одного, аби вони не подряпалися, коли ви їх кладете і виймаєте. Ідеальний варіант – скринька з багатьма відділеннями, оббитими ніжним оксамитом.

Також, можна зберігати прикраси в м'яких мішечках або спеціальних оксамитових футлярчики - як окремо в шафі, так і в скриньці. В ювелірних магазинах можна запастися спеціальними пакетиками, які запобігають втраті блиску виробів.

Не можна зберігати прикраси в пластиці і целофані - ювелірні вироби без кисню можуть потемніти.

Не можна зберігати прикраси на світлі. Від постійного впливу сонячних променів бірюза, перли, корали можуть втратити свій природній відтінок, а топази, смарагди, аметисти – інтенсивність забарвлення. Ювелірні вироби повинні зберігатися тільки в темних місцях.

Ні в якому разі не можна зберігати прикраси поруч з тепловими приладами, адже висока температура протипоказана натуральним каменям.

Де б ви не зберігали Ваші скарби, подбайте про те, щоб це місце було ідеально сухим.