Житель с.Корнин, Рівненського району Роман Свіржевський ((http://www.rivne1.tv/news/64676)(загинув на Луганщині)), 1 травня 2016 року. 3 травня його тіло привезли на батьківщину. Це перший загиблий воїн із с.Корнин.

Зустріти свого земляка, захисника України Романа Свіржевського вийшла майже тисяча людей - серед них односельчани, друзі, знайомі та небайдужі, котрі зі сльозами на очах зустрічали автоколону із тілом загиблого.



pic

Серед них присутня і Ольга Драган - класний керівник Романа з 5 до 11 класу:

"Пам'ятаю його, як жвавого, спортивного хлопця. Завжди боровся за чесність та справедливість. Він ще з дитинства мріяв бути військовим або пожежником. Після завершення школи у 2012 році - пішов до армії, відслужив, і коли розпочалася війна став контрактником. В 19 вже був на війні. Після контузії повернувся додому, проте бажання знову повернутися на війну не приховував. І казав: "Там мої хлопці, я піду". Ще зранку 1 травня, на Великдень, вітав маму зі святом телефоном. А вже в післяобідню пору його телефон перестав відповідати."



pic



pic

Тільки добрими словами відгукується про Романа Свіржевського і його вчитель та директор Корнинської ЗОШ - Борис Пасічнюк:

"Роман був звичайним хлопцем, відповідальним. Людина з хорошим характером, котру любили в класі. Дуже шкода, що так трапилося, були в шоці коли дізналися про горе. Це страшна втрата для сім'ї, побратимів, односельчан. Минулоріч, на День Пам'яті, 8 травня, Роман був присутнім на урочистих заходах в селі, і був запрошеним до виступу. Дуже ніяковів, нітився, і сказав: "Мені краще на блокпосту стояти, аніж слова говорити." Роман завжди повторював - що не залишить ані держави, ані сім'ї, і піде захищати їх. Його мама за час війни стала волонтером, і вся громада села підтримувала ці починання."



pic



pic

Молоді хлопці розгорнули обабіч дороги величезний прапор України. Серед молоді - односельчанин, товариш, сусід Михайло:

"Образливо, що молодим загинув, не пожив, не одружився, сім'ю власну не мав. Шкода."

Також під час "живого коридору" присутнім був екіпаж патрульної поліції Рівного та карета швидкої допомоги. Поліцейські слідкували за правопорядком, паркуванням авто та вільним заїздом до села, адже очікували на прибуття чималої автоколони. В свою чергу медики слідкували за самопочуттям людей, а лікар із Корнинської амбулаторії упродовж дня постійно перебувала із мамою Романа Свіржевського.



pic



pic

Зустрічали земляки автоколону із тілом стоячи на колінах, та не стримуючи сліз. Дорогу Герою вклали квітами.



pic

Прощання із Романом Свіржевським відбужеться завтра, 4 травня, в с.Корнин, Рівне нського району.