Відчуття тяжкості в шлунку та переїдання – постійні супутники великодніх свят, адже українська кухня щедра на жирну, ситну та калорійну їжу. Якщо ж втриматися від пробування усього і по-трошку не вдалося, і Ви відчуваєте тяжкість у шлунку, скористайтеся нашими порадами.

Для початку можна спробувати скористатися народними засобами. Найпростішим і ефективним з них є настій трави деревію звичайного. Він не тільки допомагає зменшити відчуття переповненості в шлунку, але також позбавляє від кольок і печії. Для приготування настою залийте 1 чайну ложку з верхом сухої трави деревію 200 мл окропу. Через хвилину процідіть настій, трохи охолодіть його і випийте.

Усунути тяжкість в шлунку можна і за допомогою звичайного кефіру. Вживання цього кисломолочного напою полегшує переварювання їжі і усуває печію. До речі, Ваше травлення покращиться, якщо ви заведете корисну звичку – будете регулярно випивати склянку кефіру за півгодини до прийому їжі. Найкраще пити кефір, додатково збагачений корисними біфідобактеріями. Якщо Ви бажаєте швидко позбутися від дискомфорту в шлунку, прийміть ферментні препарати, що поліпшують травлення. Зловживати таблетками не варто, оскільки через звикання шлунок може перестати виробляти власні травні ферменти.

Аби не страждати від тяжкості в шлунку, кращене зловживати смаколиками за святковим столом. Для цього намагайтеся ретельно усе пережовувати, обмежити себе у вживанні жирної їжі, напої вживайте окремо від твердої їжі.