Саме на погану якість шампунів і порошків поскаржились покупці, які придбали товар через соцмережі. Відомі марки побутової хімії - «Ariel», «Tide», «Head&Shoulders», «Fairy» та «Vanish» виявляється були підробкою. За облаштування цеху з виготовлення фальсифікатів тепер відповідатиме двоє волинян . З них ще мільйон гривень планує стягнути компанія «Procter & Gamble».

Цех з виготовлення підробленої побутової хімії накрили у Луцьку. Товар, зроблений там волиняни продавали у Рівне нській, Волинській, Київській, Одеській та Дніпропетровській областях. Тож працівники відділу протидії кіберзлочинам в Рівне нській області та департаменту кіберполіції разом з слідчими Рівне нського відділу поліції та прокуратурою обласного центру викрили підпільне незаконне виробництво побутової хімії «Ariel», «Tide», «Head&Shoulders», «Fairy» та «Vanish» в Луцьку. Приводом для роботи поперавтивниікві стали численні скарги рівнян, які купували порошки та шампуні в інтернеті.

За фактом незаконного використання знака для товарів і послуг, фірмовогонайменування, кваліфікованого зазначення походження товару за частиною 3 статті 229 Кримінального кодексу України відкрили кримінальне провадження. До розслідування поліцейські долучили і представників компанії «Procter & Gamble», які були обурені появою на ринку величезних партій контрафактної продукції. Адже зловмисники збували підроблений товар на території Рівне нської, Волинської, Київської, Одеської та Дніпропетровської областей.

Учора поліцейські провели вісім санкціонованих обшуків. Шукали підтвердження незаконної діяльності і в Рівне нській і в Волинські областях.

Правоохоронці вилучили близько 40 тонн підроблених товарів, інгредієнтів для їх виробництва, порожню тару для пакування, механічні пристрої для виготовлення та фасування, поліграфію, комп’ютерну техніку, на якій проводився облік товарів, банківські картки, призначені для проведення розрахунків за продукцію, первинну бухгалтерську документацію та чорнові записи. Загальна вартість вилученої продукції становить понад мільйон гривень.

Нині вилучені підробки досліджують експерти. Вони мають встановити їхнє походження та нарахувати збитки. Фірма, товари якої підробляли вже планує стягнути з волинян мільйон гривень.

Триває досудове розслідування. Двом 28-ми, 29-річним волинянам, організаторам незаконного бізнесу загрожує відповідальність у виді штрафу від десяти тисяч до п'ятнадцяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Крім того, за незаконне використання торгового знаку «Procter & Gamble», компанія вимагатиме виплатити їй понад мільйон гривень.