Трохи менше, ніж півтора роки протримався у кріслі голови Рівненської ОДА Віталій Чугунніков. Сьогодні він з посадою прощався. Зовні легко, невимушено і навіть якось радісно передав владне кермо близькій людині - Олексію Муляренку. Указ про представлення нового голови облдержадміністрації спершу зачитали перед рівненськими чиновниками, а вже за тим він з'явився на офіційному сайті глави держави. Кого покликали на церемонію передачі влади - далі у сюжеті.

Так у жовтні 2015 говорив про себе кандидат на міського голову Рівного Олексій Муляренко. Тоді акцентував - він - реальна альтернатива, якої місто потребує, аби вийти з застою.

Попри таку позицію, менше ніж за місяць стає... фактично правою рукою міського голови, без зволікань зайнявши іншу посаду - секретаря Рівне нської міської ради. Та й за це крісло тримається лише півроку.

Символічна передача влади проходить легко і невимушено, майже по-родинному. У залі аншлаг: ВІП-місця займають депутати Рівне ради, також у перших рядах - військові та священики. А вже за ними - нові підлеглі - голови обласних управлінь та департаментів, голови районних адміністрацій. Новопредставленому голові ОДА у першу чергу рекомендують зайнятися врегулюванням міжцерковного конфлікту та збільшенням кількості контрактників у армії, а ще традиційно - боротися з незаконним видобутком бурштину. Він, каже, що почув.

Вже опісля презентує нових замів. Щоправда імена для області давно відомі - Юрій Приварський зберіг крісло першого зама, головний економіст Ігор Тимошенко став заступником комунальним, а от екс-очільниця земельного відомства Світлана Богатирчук-Кривко тепер відповідатиме за гуманітарну сферу.