Величезні великодні писанки посеред Рівного. Так місцеві школярі гуртом оздобили алею поблизу краєзнавчого музею. Як Рівне готується до найбільшого християнського свята року, хто ініціював унікальну передвеликодню виставку, та як ставляться рівняни до писанок заввишки майже півтора метра - дивіться у сюжеті.

Напередоні Великодня у Рівному розцвів сад. Однак не звичайний, а писанковий. Поміж величезних великодніх яєць бавляться діти. Вони найбільше уподобали такі святкові оздоби. Тимофійчик обрав собі зелену писанку. Його мама, пані Лілія, розповідає: як переселенці з Донбасу тішаться, що у містах західної України підтримують традиції.

Заступник міського голови Галина Кульчинська з втіхою розповідає: ідея прикрашати місто писанками з'явилася ще у 2009 році. Нині - це вже суто місцева традиція. Однак формат змінився і окрім невеликих писанок на деревах маємо цілий "Писанковий сад".

Автор ідеї "Писанкового саду" Галина Кульчинська впевнена: робити писанки - це Божа справи. А для того, щоб рівненський сад виглядав автентично, на поверхні пінопластових яєць зображали лише традиційні орнаменти і візерунки.

Осторонь писанок рівняни не проходять: милуються, роблять світлини, придивляються до табличок, аби дізнатися в якій школі виготовили той чи інший великодній символ.

Кількість писанок - не випадковість, адже 25 святкових яєць приурочено до Дня Незалежності Україні, якій цього річ також виповнюється 25 років. А помилуватися писанками та зробити святкові світлини на тлі традиційних орнаментів рівняни матимуть змогу до середини травня.