Рівненська художниця Тетяна Клименко за свою еко-писанку отримала бронзу у номінації "декорована писанка" на Всеукраїнському фестивалі писанок у Києві.

Із Рівного до Києва вирушило три роботи, це еко-писанка переможниці Тетяни Клименко, «Всі храми Рівного» Олексія Огня та «Горинич з Горині» Юрія Журавля.



pic

pic

Арт-перфоманс з презентацією 374 авторських писанок був представлений на Софіївський площі у Києві, де вони і презентуватимуться ще до 9 травня, а потім мандруватимуть Європою. Таким чином світ не лише побачить розписні витвори мистецтва наших майстрів, а й більше дізнається про Україну та Рівне .

Сама ж переможниця конкурсу стверджує, що взяти у ньому участь її переконали друзі. Вона подала заявку, отримала запрошення, матеріали від організаторів, але використала свої, адже працює авторка у еко-стилі.

- Використовую повністю природні матеріали, все натуральне: сіно, солоне тісто, травичка, усе місцеве, що і допомогло передати потужну енергію нашого краю. Використовую еко-стиль, адже наразі він є актуальним і має на меті повернення до природи, її збереження. Метою фестивалю була популяризація і відновлення етнокультурних традицій нашого народу, спочатку це не був конкурс, лише потім вирішили відзначити переможців, – розповідає Тетяна.



pic

Отриману бронзу художниця вважає не лише своєю перемогою, а і нашого регіону, та пишається тим, що таким чином було відзначене і Рівне .

Тетяна вітає всіх з прийдешніми великодніми святами, та буде намагатися і надалі приємно дивувати рівнян своїми оригінальними доробками.