Для зростаючого дитячого організму дуже важливо правильне харчування, тому мамі необхідно підібрати продукти, які можна включати в щоденний раціон дитини.

1. Молоко

Для росту кісток необхідні кальцій і фосфор, які дитина може отримати з молока. Замість молока потреба організму дитини в кальцію можуть заповнити молочні продукти: йогурти, нежирні види сиру, а також кисломолочні продукти - кефір, ряжанка, сметана.

2. Злаки

Найкраще злаки засвоюються у вигляді каш, які є джерелом мінеральних речовин, вуглеводів, клітковини, білка і вітамінів.

3. Свіжі овочі та фрукти

І овочі, і фрукти містять величезну кількість вітамінів і мікроелементів. В овочах містяться вуглеводи, які повільно розщеплюються крохмалем. А в фруктах вуглеводи представлені глюкозою, фруктозою і сахарозою, які засвоюються набагато швидше. Крім того, у фруктах і ягодах містяться органічні кислоти, ароматичні та дубильні речовини, які мають антибактеріальні та протизапальні властивості.

4. М'ясо

Дитячому організму вкрай важливо отримувати необхідну кількість тваринного білка, що міститься в м'ясних продуктах і в рибі. До складу м'яса входять вітаміни групи B, Н, фолієва кислота і мікроелементи. Особливо корисні відварне нежирне м'ясо і страви з печінки. Для дитячого меню з печінки можна приготувати суфле, паштет, або просто згасити з овочами і зеленню.

5. Риба

За своєю поживною цінності риба не поступається м'ясу, але засвоюється набагато легше. Особливо корисними для дітей вважаються судак, оселедець, щука, морський окунь, сом і тріска.

Головне - щоб раціон дитини був збалансованим і містив всі необхідні для росту і розвитку речовини. Якщо меню дитини буде містити щодня всі перераховані продукти, хоча б в невеликих кількостях - їй не загрожують ніякі хвороби.