Маршрутки довезли до страйку. Три десятки пенсіонерів, які користуються приміським маршрутом "Рівне - Садові ділянки" знову вийшли під стіні Рівненської обласної адміністрації. Вимагають, аби ціни на проїзд до їх дач не збільшували. Мовляв, для пенсіонерів - 4 гривні, для інших пасажирів - 8 - дорого. Нагадаємо, два тижні тому ініціативна група пікетувала на самому ж автовокзалі. Тоді ж перевізники пообіцяли розглянути це питання. Що ж вирішили та скільки коштуватиме проїзд до Садових ділянок у сюжеті Інеси Пославської.

Рівнянка Наталія попри свій поважний вік ретельно доглядає за своєю земельною ділянкою. Вирощує як і овочі так і фрукти. Щотижня їздить на дачу. Каже, - щоб був хороший урожай, потрібно докласти чималих зусиль. Користується приміською маршруткою. Бідкається - на проїзд в одну сторону доводиться платили 3 гривні. А вже від недавнього часу перевізник хоче ще підняти ціну.

Ще одна рівнянка Тамара Антипець. Разом із сім'ю користується приміським маршрутом "Рівне - Садові ділянки" щонайменше раз на тиждень. Однак, тепер доводиться самотужки доглядати за городом. Адже, для молоді 8 гривень на проїзд - багато.

Таких рівнян чимало. Ініціативна група прийшла під стіни Рівне нської обласної адміністрації з проханням не збільшувати вартість проїзду. Вже один такий пікет відбувався два тижні тому. Тоді ж перевізник та представники влади дійшли згоди - доки держава не передбачить компенсації за пільговий проїзд, перевізник возитиме людей таки за 4 гривні. А вже сьогодні знову зібралися, аби остаточно вирішити вартість проїзду.

Натомість у профільному управлінні кажуть - пенсіонери за віком - це єдина категорія на сьогоднішній день з якою є проблема. Оскільки, у державному бюджеті не передбачені кошти на відшкодування їх пільгового проїзду.

Втім, якщо кошти не знайдуть - перевізник піде на радикальні дії.

Наступна нарада за участю ініціативної групи, перевізників та представників влади відбудеться 17 червня. Де й остаточно вирішать - ціну на приміський маршрут "Рівне - Садові Ділянки" та його долю загалом.