Ні у поліцію, ні до кого з рідних за допомогою не звернулася 66-річна жителька Квасилова, коли їй повідомили, що син спричинив дорожньо-транспортну пригоду. Натомість одразу переказала озвучену суму шахраєві.

Квасилівчанці невідомий зателефонував іще 23 квітня в обід. Чоловічий голос у слухавці представився працівником поліції і повідомив, що для звільнення її сина від відповідальності за скоєне ДТП потрібні гроші. Ціна питання — вісім тисяч гривень, які жінка одразу перерахувала через термінал банку на продиктований рахунок. І лише через три дні з’ясувала, що її ошукали.

Рятуючи сина, мати і гадки не мала, що «звільняючи» його від кримінальної відповідальності, сама вчиняє протиправні дії. Адже згідно зі статтею 369 Кримінального кодексу України за надання неправомірної вигоди службовій особі також передбачене покарання. Відповідно до санкції статті винній особі загрожує штраф або обмеження чи позбавлення волі на строк від двох до чотирьох років.

За фактом шахрайства поліцейські наразі проводять досудове розслідування у відкритому кримінальному провадженні за статтею 190 Кримінального кодексу України.

Про це повідомили у відділі комунікації ГУНП в Рівне нській області