Звичайно, кожна дівчина бажає, щоб її весілля було особливим та запам'яталося на довгі роки. Якщо закохана пара не бажає проводити весільну церемонію в Україні, то можна це зробити на Кіпрі. Ні закохані, ні гості не забудуть таку подію. Але виникає питання: чи складно організувати весілля на Кіпрі і скільки це буде коштувати?

Жителі острова поважають свої традиції: їхні весілля часто проходять з обрядом вінчання. Сонячний острів Кіпр має культурну та історичну спадщину, радо зустріне і майбутніх молодят з інших країн. Місцева кухня, звичаї і романтична краса Кіпру налаштують вас на романтичний лад.

Існує два варіанти організації весільної церемонії.

Офіційна процедура одруження з реєстрацією шлюбу в муніципалітеті.

Другий варіант - проведення символічної весільної церемонії.



pic

Для офіційної реєстрації шлюбу вам знадобиться базовий пакет документів, що включає загальногромадянський паспорт, закордонний паспорт, свідоцтво про народження, завірену у нотаріуса довідку з РАЦСу про те, що ви на даний момент не перебуваєте в шлюбі. Не забудьте свідоцтво про розлучення або смерті колишнього чоловіка (дружини), якщо раніше перебували в шлюбі. Документи повинні бути перекладені на англійську мову.

Проведення символічного весілля допомагає уникнути паперових проблем. Тому багато пар зупиняють свою увагу саме на такому варіанті проведення свята.

На Кіпрі, для закоханих, створені всі умови для проведення весіль в найрізноманітніших стилях. Свято можна організувати і на дикому пляжі, і в мальовничій грецькій таверні. Молодята можуть поєднати свої серця на борту білосніжної яхти або вимовити взаємні клятви біля стін стародавніх церков і монастирів.

Проведення офіційної церемонії

Для організації офіційної церемонії необхідний мінімум документів:

- закордонний і загальногромадянський паспорти;

- свідоцтво про народження;

- довідка з українського РАЦСу про те, що молодята не перебувають у шлюбі, з апостилем або нотаріальним посвідченням.



pic

Як правило, сама реєстрація церемонії проводиться в місцевому муніципалітеті, а святкування - в будь-якому місці, за бажанням молодят.

Організація офіційної церемонії обійдеться в суму від 1300 євро. В дану вартість буде включена консультація фахівців, бронювання церемонії, державні мита, організація церемонії в мерії, весільна фотосесія тривалістю близько 4 годин, переклад та нотаріальне засвідчення документів, трансфер, святкове шампанське для молодят, супровід спеціаліста.

Організація символічної церемонії, весільний банкет

Можливості з організації бенкетів і церемоній на Кіпрі - безмежні. Все залежить тільки від фантазії молодят і їх фінансових можливостей. Можна провести церемонію в одному з готелів або в затишному ресторані. Весільна церемонія в готелі обійдеться молодятам у суму від 200 євро. Організація фуршету з шампанським або вечері в ресторані - від 30 євро за людину. Також, можна поїхати в кіпрське село і організувати церемонію згідно з місцевими звичаями.

Крім витрат, на організацію банкету і церемонії, молодятам необхідно взяти до уваги, що будуть і додаткові витрати. До них необхідно віднести витрати на перукаря і візажиста (від 150 євро), букет нареченої (від 50 євро), організація додаткової фотосесії (від 100 євро за годину). Весільну сукню бажано придбати в Україні, щоб не витрачати час і сили на Кіпрі. Та й ціна на острові буде значно вищою, а вибір - менший.



pic

За бажанням, закохані можуть замовити поїздку на лімузині (від 200 євро за 2 години), кабріолеті (від 350 євро за 2 години), катері, яхті, піратській шхуні або в екіпажі з кіньми. Можна організувати феєрверк на березі моря або на орендованій шхуні, салют на честь молодят і багато іншого. Тільки побажайте, і фахівці з організації весільних церемоній втілять будь-яке бажання в життя!

Отже, офіційна весільна церемонія на Кіпрі з організацією бенкету на 30 чоловік, в середньому, обійдеться молодятам у суму від 2500 євро (включаючи послуги перукарів, оренду автомобіля для закоханої пари, весільний торт, послуги фотографа). Трохи дешевше буде організувати символічну церемонію. В середньому, такий захід обійдеться в суму від 2000 євро. Тільки самі молодята можуть вирішити, яку суму вони готові витратити на спогади, які стануть першою цеглинкою, закладеною у майбутнє сімейне життя!

Джерело: ubaradio.com