Радість найбільшого християнського свята — Великодня — зможуть відчути діти-сироти завдяки соціальному проекту, організованому телеканалом Рівне 1 з благословіння архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона. На участь у дитячому благодійному ярмарку відгукнулися вихованці недільної школи Свято­Покровського кафедрального собору. Не залишилися осторонь і сотні рівнян, які Вербної неділі завітали на святкове богослужіння.

Ранок Вербної неділі. Нагорі, у Покровському соборі триває святкове богослужіння, а тут, у класах недільної школи кипить робота. Вихованці, під керівництвом завідуючої Мирослави Хоміцької та з допомогою майстринь чаклують над майбутніми великодніми дивами. У них відповідальна місія: усі витвори продадуть на благодійному ярмарку. Підбадьорюють себе ще й піснями.

Готові писанки та великоднє печиво дітки виносять на подвір'я собору — ярмаркувати. Рівнян припрошувати не доводиться: піднесений настрій після богослужіння, шляхетна мета ярмарку і чудові творіння дитячих рук зробили свою справу: скринька благодійних внесків стрімко наповнюється, а писанки знаходять собі добрих господарів. Серед них — і партнер соціального проекту, меценат Олександр Нестерук.

За свою працю вихованці недільної школи отримали винагороду — святкові просфОри. Натомість, разом із писанками їхні юні автори передали часточку своєї щирості.

Організатор благодійного ярмарку — телеканал Рівне 1. Команда телевізійників продовжує збирати кошти та запрошує долучитися до благодійсності і своїх партнерів. А вже на Великдень діти з складними життєвими історями отримають мега-подарунок від Рівне 1. Завдяки небайдужості рівнян знедолені дітки також зможуть відчути радість Воскресіння Христового.

Владика Іларіон благословив добру справу та подякував усім, хто до неї долучився.