Керівники міграційних служб з усієї України ознайомилися із позитивним досвідом Рівненщини під час виїзної колегії.

Під час засідання у Рівне нській ОДА керівник Державної міграційної служби Максим Соколюк високо оцінив роботу місцевої влади у напрямку надання людям якісних та доступних послуг – зокрема, з реєстрації бізнесу, нерухомості, а також видачі ID-паспортів.

«Область завжди була центром інновацій. А нещодавно тут запрацював сучасний Центр надання адмінпослуг, де вже зараз люди можуть зареєструвати бізнес, нерухомість та місце проживання. ЦНАП буде одним із перших, де розпочнеться співпраця із міграційною службою в якості фронт-офісу – скоро тут оформлюватимуть паспорти, як закордонні, так і внутрішні українські, у тому числі пластикові ІD-картки», - зазначив Максим Соколюк.

За словами першого заступника голови Рівне нської ОДА Юрія Приварського, Рівне нщина чи не єдиний регіон, де усі сільські, селищні та міські ради перейняли функції реєстрації фізичних осіб. У визначений Законом термін – з 4 квітня – до роботи приступили всі 356 новоутворених органів реєстрації.

І це завдяки в першу чергу співпраці з міграційною службою.

Позитивну діяльність державної міграційної служби в Рівне нській області підтвердили і місцеві правоохоронні структури – управління Національної поліції, СБУ та прокуратури.

«Міграційна служба частково розвантажилась. Тому зараз ми усі зусилля спрямовуємо на спрощення послуг із видачі паспортів. Вже з наступного тижня у Рівному збільшується кількість днів прийому на виготовлення закордонних паспортів», - розповіла начальник управління ДМС у Рівне нській області Лілія Драпчинська.

Про це повідомили у прес-службі Рівне нської ОДА.