У прагненні до стрункої фігури рівнянки випробовують все нові і нові чудо дієти, не помічаючи тих продуктів, які можуть виявитися простими, але ефективними засобами для скидання зайвих кілограмів. Тут мова піде про капусту як засобі для схуднення.

Як схуднути за допомогою морської капусти? Можна використовувати її як профілактичний засіб для поступового поліпшення травлення і очищення, а можна почати активні дії і сісти на спеціальну дієту.

Варто зазначити, що морська капуста містить виключно важливі речовини. Наприклад, альгінову кислоту, яка володіє дивовижною здатністю вбирати і виводити з організму токсини і шлаки, що є необхідною умовою для загального оздоровлення і схуднення. Крім того, що містяться в складі ламінарії стерини досить ефективно виводять "поганий" холестерин, покращуючи роботу серцево-судинної системи.

Крім того, морську капусту можна використовувати, як для поступового очищення і поліпшення травлення, додаючи її в різні салати, так і при проведенні спеціальних дієт. Морська капуста для схуднення виключно живильна і приносить відчуття ситості. Візьміть жменю ламінарії, додайте води кімнатної температури таким чином, щоб рідина повністю покривала водорість і витримайте складу двадцять чотири години. Приймайте по дві столові ложки тричі на день до вживання основної їжі. Ви значно поповніть ваш організм йодом і іншими корисними вітамінами і мікроелементами. А салат з морської капусти як самостійне блюдо дозволить вам значно полегшити денний раціон, забезпечить насичення і оздоровлення.

Морська капуста для схуднення може використовуватися в свіжому, консервованому або сухому вигляді. Звичайно, якщо ви живете не у Владивостоці, то у вашому розпорядженні тільки останні два варіанти. Консервовану морську капусту краще брати вітчизняну, а порошкову — японську або китайську.